Jag är transsexuell.

I det här inlägget kommer jag att skriva på svenska, då jag känner att jag kan uttrycka mig på ett bättre sätt.

Som det står i titeln, så kommer jag diskutera något i det här inlägget som jag aldrig pratat om tidigare. Det är något jag håller väldigt tätt intill mig och sällan talar om. Det är så att jag inte föddes som Mathilda, jag föddes faktiskt inte som tjej.

Anledningen till att jag väljer att berätta detta för er är för att jag har hållit på med Instagram i nu 3 år och jag har under denna tid lagt ut bilder på mina kläder, resor och delat med mig av mitt liv. Jag har under denna tid nått ut till flera tusentals människor, men jag känner också att jag hade kunnat använda min plattform till något mer. Jag ser varenda dag inlägg, krönikor och nyheter om transpersoner. Hur vi ser ut, hur vi agerar, vad vi är för något. Nästan som om vi inte är människor, vi är något annat. Jag försöker alltid att tänka bort dessa människor, ignorera den jobbiga känslan i magen som jag får. Jag tänker ofta "Jag lever ju det livet jag vill leva, jag är den personen jag vill vara. Varför förstöra det genom att berätta för andra, håll tyst om vem du är, så kommer de behandla dig rätt".

Om man levt i fel kropp under större delen av sitt liv, vet man hur gärna man bara vill passa in, och när det äntligen blir en möjlighet så tar man den. Men det finns också en del av mig som känner att jag borde stå upp för mig själv och andra gällande den här delen av mitt liv. Att använda den plattform man fått är viktigt för att kunna förändra världen.

Jag kanske skall förklara lite runtomkring vad det innebär att vara transsexuell. Att vara transsexuell innebär att du inte identifierar dig med den kropp du föds i. För majoriteten märker man att något är fel i väldigt tidig ålder, men det kan vara så svårt att sätta fingret på vad ens känslor innebär. Jag var 2 år gammal när jag började känna att jag var annorlunda och mina tankar stämde inte överens med hur jag såg ut, men det tog framtill att jag var 15 år gammal innan jag äntligen insåg att jag var transsexuell. Detta för att jag såg ett program om transpersoner. Det är också därför det är viktigt att man pratar om transsexualism, så att fler lär sig. Jag hade ingen aning om att transsexualism ens existerade (Det var 10 år sedan), men när jag såg programmet förstod jag alla mina tankar, jag förstod exakt vem jag var. Jag hoppas med att jag skriver detta kunna nå ut till fler personer och hjälpa människor att förstå vad transsexualism innebär. Kanske kan jag få någon som länge undrat vad den jobbiga känslan i bakhuvudet är för något.

Nu när jag väljer att skriva ut detta kommer jag aldrig kunna gå tillbaka, jag kommer aldrig att kunna göra det ogjort. Ibland är det skönt att bara passa in. Det har tagit lång tid för mig att bestämma mig för att göra detta, men jag hoppas att jag kan öka kunskapen om transsexualism. Jag kommer därför att besvara alla frågor om detta ämnet som några kanske har.

Jag vill väldigt gärna att vi pratar öppet om det här. Jag vill vara en person som använder min plattform för att hjälpa till, inte dölja vem jag är!Likes