Att leva som transsexuell


Hej, allihopa! Hoppas att ni alla har fått en superhärlig och underbar dag. Jag fortsätter att få så otroligt mycket stöd och ni alla är så oerhört fina, tack tack tack!

I det här inlägget tänkte jag faktiskt dela med mig av några tankar och hur det är att leva som transsexuell kvinna i Sverige år 2020. - När många hör ordet "Transsexuell" kommer många tankar upp för flera olika personer. Ord som "Shemale", "Transa" #man i klänning". Alla dessa ord och meningar bemöter man på alla forum där transsexuella talas om. Att leva som en transsexuell kvinna idag kan vara tufft, därför valde jag att inte vara öppen för att kunna leva med det privilegiet som cis-kvinnor gör. Att endast få vara Mathilda och bli behandlad som alla andra kvinnor var något jag alltid önskat mig. När jag växte upp kände jag mig alltid annorlunda och det var svårt att acceptera sig själv. När jag äntligen insåg att jag var transsexuell tog jag snabbt tag i det vid 15-16 års ålder, och sedan efter min hormonbehandling kunde jag leva som en kvinna utan att någon visste om min bakgrund.

Eftersom att jag kommer ifrån en relativt liten stad visste många om mig sedan tidigare, så att kunna lämna min hemstad och åka in till Göteborg, och endast vara mig själv helt utan fördomar var allt jag ville. Det var därför jag påbörjade mina sociala medier med att inte berätta, jag sökte någon form av bekräftelse att jag såg ut som en cis-kvinna, att jag var fin som jag var. Med tiden växte jag på sociala medier och det kändes så skönt att inte behöva berätta så jag valde att vara tyst. Jag valde att leva i det privilegiet. Däremot har jag bemött något annat i mitt liv som kvinna. Kvinnohatet. Det är något jag vill prata om det med i framtiden, för det finns överallt och jag bemöter det precis som alla andra kvinnor.

Däremot ligger könsdysforin kvar. Det är vad diagnosen kallas när man föds i fel kropp. Jag känner fortfarande att jag inte är tillräckligt kvinnlig eller vacker, att jag behöver förändras ytterligare för att människor inte skall ha något att säga till mig för att såra mig. För det kommer alltid finnas personer som är elaka och vill göra vad de kan för att skada mig. Jag kommer nog alltid ha en liten känsla som säger att jag inte är lika bra cis-kvinnor. Min kropp fungerar inte precis som alla andra kvinnors kropp och det är något jag nog alltid kommer känna en sorg över. Däremot skulle jag inte ångra att vara transsexuell, trots all sorg det gett mig. Eftersom om jag hade bytt liv, hade jag inte haft samma kunskap, minnen, vänner eller erfarenheter. Jag är starkare på grund av detta och jag har nu chansen att hjälpa andra.

Vi har lång väg kvar att gå innan transsexualitet är helt accepterad och tills dess kommer jag att behöva möta hat, för att kunna bryta detta klimat. Jag kommer att behöva tala öppet om det för att förminska fördomarna och öka kunskapen kring transsexualitet .


Jag älskar er alla. Tack för allt stöd <3


Likes